Tao te Ching - Lao Tzu

Een moderne interpretatie / vertaling door Sietse Visser

De geest van de eeuwige lente is voortdurend en geeft eindeloos en zonder moeite.


Tao, gratis magie voor iedereen

Magie? Vaagheid zul je bedoelen! Tao is het bekende en het onbekende dat altijd en overal aanwezig is. Tao is jouw ademhaling die je levenlang als één continuïteit doorgaat. Voor mij is Tao het besef dat de wereld werkelijk magisch is, terwijl wij hem als "gewoon" ervaren. Vanuit ons hoofd kaderen we de wereld in voordat we het zelf doorhebben, we knippen de wereld op in stukjes en denken deze te begrijpen, op naar het volgende! Wetenschap brengt ons veel, maar vereenvoudigt altijd. Tao hoeft niet aanbeden te worden, wij (de mens en alles om ons heen) zijn simpelweg een uiting ervan. Wel is het mooi Tao op te merken, voor wie dat wil. Tao is alles-inclusief, we kunnen het ervaren doormiddel van stilte en onwetendheid.


道德经 Tao te Ching?

Een handleiding voor Koningen, maar in onze huidige tijd ook geschikt voor persoonlijk leiderschap. Word je eigen koning! Leer en geniet van de diepgang en wijsheid uit de Tao te Ching. En niet te vergeten, begin met het in het praktijk brengen er van.


Inhoudsopgave »

De werkelijkheid is non-duaal. Wij creëren dualiteit in de vorm van contrast, gradaties, hokjes, labels, woorden, cijfers, om daarmee betekenis te kunnen creëren. Betekenis is functioneel, en stelt niets voor in vergelijking tot de werkelijkheid.

2. Zelf-ontwikkeling »

Tao is de bron van alles. De vorm die zij aannam, is de moeder van alles dat gegroeid is.

1. Wat is de Tao? »