Camera houdt je in de gaten PRIVACY?!


Moeilijke maanden

Moeilijke maanden

Ga ik hier nu klagen over de moeilijke tijden die ik in ons luxe goedverzorgde (maar nooit perfecte) NL heb! Nee, dat wordt al genoeg gedaan. Ik hou me bezig met de echt belangrijke vraagstukken, zoals "waarom is oktober eigenlijk de 10de en niet de 8ste maand?" Voor mij is het antwoord niet belangrijk, maar het is een voorbeeld van onze menselijke wildgroei, die we meestal benoemen als onze geschiedenis. Net zo als we de aarde ondertussen niet water noemen en we een volledig misleidende jaartelling blijven hanteren. Wij mensen zijn zeer innovatief, maar we houden absoluut niet van verandering! Adviseerde Einstein ons niet om zaken waar mogelijk te vereenvoudigen?

Maar terug naar de moeilijke maanden, waarom is oktober niet de 8ste en september de 7de maand? Dankzij twitter-feed- back van velen kan ik nu uitleggen hoe het zit (iets met Romeinen en machtige mannen), maar dat doe ik lekker niet. Wat namelijk nog interessanter is, is waarom we toch aan zoveel zaken vast blijven houden, die ruim over datum zijn. Het antwoord? We kunnen het niet eens worden en het is makkelijker vast te houden onzinnige tradities. Totdat we verstrikt raken in onze eigen complexheid.

Moeilijke maanden

Geplaatst: 10-10-2016 - Sietse Visser


Reageren?

Heeft u een interessante toevoeging, opmerking, grammaticafout (sorry!) of bent u het absoluut niet eens met wat hier staat? Laat een berichtje achter en wellicht verwerk ik het als aanvulling onder het artikel. Ontvangt u graag een reactie, vul dan ook uw e-mailadres in (maar niet noodzakelijk).