Camera houdt je in de gaten PRIVACY?!


Film: Kung Fury

Film: Kung Fury

Alweer een tijdje geleden zag ik een trailer van een filmproject op Kickstarter dat mijn aandacht trok. Een half jaar later, toen ik het alweer helemaal vergeten was, tipte een vriend mij weer op Kung Fury. En wauw, wat werd ik daar blij van. Een korte film van een half uur, helemaal gratis te bekijken via YouTube. En wat voor een film!

Enthousiast en geconcentreerd

Ook al duurde de film maar een half uur, ik had lange tijd geen film gezien waarin ik zo meegezogen werd. Zo geconcentreerd, zoveel in een half uurtje. Maar waar gaat het nou over? Kung Fury laat zich misschien het beste omschrijven als een super nerd trip in een jaren 80/90 sausje. Kung Fury de hoofdrolspelen, een soort Rambo Kung Fu politieagent, die zijn politiebadge moet inleveren, zoals in ongeveer elke stereotype jaren 80 politiefilm. Met een geweldig droge, maar stoere stem is hij de übercoole held. De film zit vol met clichés, maar gaat toch steeds weer met een overtreffende trap of een rare wending naar een onverwachte grap.

Film: Kung Fury

Nerdgasm?

Zonder al te veel te verklappen, zowat alle interessante nerdy onderwerpen komen voorbij. De held, mooie vrouwen (waaronder de vikingvrouw "Barbarianna, geintroduceert met een muziekje "she's a killing machine...", dinosaurussen, Hitler (a.k.a. Kung Fuhrer), Thor de dondergod die nogal bezig is met zijn eigen looks, retro games en cartoons en niet te vergeten supervette synthesizer muziek!

Hoe je van droge flauwe humor en gekke twists, zeker even uitproberen deze geweldige film. Wat mij betreft is dit een soort nieuwe generatie opvolger van films zoals The Naked Gun en Hot Shots. En voor de liefhebbers, de titelsong is gezongen door David Hasselhof.

[After total carnage] Well, I need to head back to the office. Looks like it's gonna be a hell of a lot of paperwork. Kung Fury

En nu?

Bekijk direct de hele film (31 minuten) op YouTubeGeplaatst: 09-10-2015 - Sietse Visser


Reageren?

Heeft u een interessante toevoeging, opmerking, grammaticafout (sorry!) of bent u het absoluut niet eens met wat hier staat? Laat een berichtje achter en wellicht verwerk ik het als aanvulling onder het artikel. Ontvangt u graag een reactie, vul dan ook uw e-mailadres in (maar niet noodzakelijk).

Ook prikkelend?