Camera houdt je in de gaten PRIVACY?!


Krijsende apen!

Krijsende apen!

Oehoehoehh, aaah! Discriminatie! Vrijheid van meningsuiting! Of kies diegene die jou beter uitkomt, zodat je je even kort de winnaar voelt! Tussen deze serieuze uitersten zit ook nog iets dat we benoemen als "humor", gewoon grappig, om iets pijnlijks te relativeren en bespreekbaar te maken.

Heb ik het nu daadwerkelijk over krijsende apen? Of gebruik ik het als beschrijving van krijsende onvolwassenen, Giel Beelen, of Sylvana Simons? Dat hangt af van de context waarin ik de term gebruik. Het hangt af van mijn relatie tot de ander, het hangt af van de intentie achter mijn woorden, maar niet te vergeten ook van jouw interpretatie van wat jij denkt te horen of wilt horen!

Ik ben zo trots als een aap!

Zo trots als een aap, presenterend voor een stelletje krijsende apen. Het zijn spreekwoorden, in mijn interpretatie, over onvolwassen- en, van mensen die zich (al is het een moment opname) kort gedragen als wilde ongecontroleerde dieren, zoals we kinderen ook wel eens zien.

Onze best onderbouwde wetenschappelijke theorie, vertelt ons dat wij mensen van de apen afstammen. En alle mensen gedragen zich wel eens daarnaar. De beste reactie daarop, is wat mij betreft lachen, een stukje herkenning, wat we soms ook in andere dieren zien. En lukt dat niet, vraag dan iemand hoe hij het precies bedoelt.

Krijsende apen!

Geplaatst: 11-11-2016 - Sietse Visser


Reageren?

Heeft u een interessante toevoeging, opmerking, grammaticafout (sorry!) of bent u het absoluut niet eens met wat hier staat? Laat een berichtje achter en wellicht verwerk ik het als aanvulling onder het artikel. Ontvangt u graag een reactie, vul dan ook uw e-mailadres in (maar niet noodzakelijk).

Ook prikkelend?