• Mens: Inzicht, bewustzijn, psychologie
  • Maatschappij: Politiek, economie, groepsgedrag
  • Natuur: Milieu, dieren, planten
  • Wetenschap: Techniek, structuur, denken te weten
  • Spiritualiteit: Bewustzijn, geloof, oneindigheid
  • Kosmos: Universum, realiteit, samenhang
  • Overig: Past niet in een hokje

Krijsende apen!

Krijsende apen!

Krijsende apen!

Oehoehoehh, aaah! Discriminatie! Vrijheid van meningsuiting! Of kies diegene die jou beter uitkomt, zodat je je even kort de winnaar voelt! Tussen deze serieuze uitersten zit ook nog iets dat we benoemen als "humor", gewoon grappig, om iets pijnlijks te relativeren en bespreekbaar te maken.

Heb ik het nu daadwerkelijk over krijsende apen? Of gebruik ik het als beschrijving van krijsende onvolwassenen, Giel Beelen, of Sylvana Simons? Dat hangt af van de context waarin ik de term gebruik. Het hangt af van mijn relatie tot de ander, het hangt af van de intentie achter mijn woorden, maar niet te vergeten ook van jouw interpretatie van wat jij denkt te horen of wilt horen!

Ik ben zo trots als een aap!

Zo trots als een aap, presenterend voor een stelletje krijsende apen. Het zijn spreekwoorden, in mijn interpretatie, over onvolwassen- en, van mensen die zich (al is het een moment opname) kort gedragen als wilde ongecontroleerde dieren, zoals we kinderen ook wel eens zien.

Onze best onderbouwde wetenschappelijke theorie, vertelt ons dat wij mensen van de apen afstemmen. En alle mensen gedragen zich wel eens daarnaar. De beste reactie daarop, is wat mij betreft lachen, een stukje herkenning, wat we soms ook in andere dieren zien. En lukt dat niet, vraag dan iemand hoe hij het precies bedoelt.Geplaatst: 11-11-2016 - Sietse VisserLeuk?

Deel het (want delen is vermenigvuldigen) of betaal je waardering uit via de shop
Niet leuk? Wij zijn benieuwd naar jouw perspectief!

  • submit to reddit
Leuk? Betaal je liefde uit via de shop!


Re-ageer Geen meningen, alleen ideeën en perspectieven a.u.b.!Wat andere lezers leuk vinden:

Sietse Visser

Geschreven door:

Sietse Visser Natuur-afhankelijk vrijdenker

Door meer inzicht in jezelf te krijgen, krijg je ook meer inzicht in anderen. Hierdoor kunnen we samen beter communiceren en efficiënter voortgang boeken als mensheid. De allerbelangrijkste leraar, dat ben je uiteindelijk zelf!

Over Nature Runs Wild

Handleiding nodig?


img01 img02 img03 img04
Handleiding voor de Mens

Nieuwsbrief

Blijf up-to-date en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

NRW op Twitter


Volg NRW op Facebook