Camera houdt je in de gaten PRIVACY?!


Hedendaagse leraren

Hedendaagse leraren

Ieder mens is interessant, soms kun je het met iemand goed vinden omdat je op elkaar lijkt, dezelfde ideeën, dezelfde gedachten. Soms is het juist interessant om te kijken naar je tegenpool, iemand waar je niets van moet weten, maar juist dat maakt het interessant om weer van te leren. Soms komt iemand verrassend uit de hoek, een beetje gek en onverwacht.

De allerbelangrijkste leraar

Je groeit op met leraren om je heen, je ouders waar je van leert, je vrienden, eigenlijk iedereen in je leven. Pas later ontdek je dat velen "denken te weten" en dat eigenlijk niemand echt weet hoe het zit. De allerbelangrijkste leraar, dat ben je uiteindelijk zelf. Je kiest van wie je wilt leren, je luister naar anderen, maar maakt het uiteindelijk je echt eigen.

Hedendaagse Guru's (die geen guru's genoemd willen worden)

Toch wil ik je aan een aantal hedendaagse leraren voorstellen, die mij veel inzicht hebben gegeven. In volgorde van (digitale) kennismaking:


Eckhart Tolle (Onthaast, bewust, ontspannen, vredig)

Op zoek naar meer wetenschap over "ons bewustzijn", kwam ik een opname van Eckhart Tolle tegen (The flowering of human consciousness). In verwachting van een wetenschappelijk verhaal, was ik verbaasd over zijn langzame opkomst en trage spreken. Strijdend tegen mijn eigen ongeduld(Hup, hup, get to the point!), kwam hij met een zeer goed verhaal. Over hoe je identiteit een zware last op je schouders kan zijn, die je eigenlijk zelf in stand houdt en momenten van rust, die mij bewust maakte van de continue stroom van gedachten in mijn hoofd. Belangrijke zaken, die geen school je leert. Waarom niet? Omdat de meeste volwassenen de les ook nog niet geleerd hebben, want we hebben het allemaal te druk...

Eckhart Tolle brengt je weer terug in "het NU", het moment waar veel problemen zomaar in het niets oplossen, waar verleden en toekomst gedachtenspinsels zijn, daar is NU het enige moment dat er echt is. We lijken soms een momentje van rust direct op te willen vullen met herrie, maar probeer maar eens stil te zijn en je hoort hoe druk het binnenin nog is. Absolute aanrader is zijn boek "Een nieuwe aarde" over hoe de mens werkt en wat ons doel is.

Leo Gura (Direct, duidelijk, wetenschappelijk, mannelijk perspectief)

Hey. Leo here... Duidelijk en to the point, geen mumbojumbo maar goedgerichte actie! Er is bijna geen zelfontwikkelingsonderwerp wat hij niet bespreekt en daarnaast is hij op een gegronde manier op zoek naar verlichting en deelt zijn ervaringen daarvan, mede om de gehele rit te laten zien, zodat iedereen ziet, dat iedereen het kan. De vraag is alleen, hoe graag wil je het, wat wil je er werkelijk voor doen? actualized.org

Stop wishing. Start doing!

Teal Swan (Spiritueel, vriendelijk, vrouwelijk perspectief)

Voor de afwisseling eens geen oude wijze man (referend naar de grote meestal mannelijke filosofen), maar een aantrekkelijke jonge vrouw met zeer interessante wijsheid, vooral over zelfkennis. Daarbij gebruik maken van het bewust voelen van je gevoelens, waarvan we vaak als kind geleerd hebben deze te negeren, of te overmeesteren met onze gedachten.

What would someone who love themselves do? Teal Swan

OSHO (Rustig, bewust, zacht, vriendelijk, bijna hypnotiserend)

Voordat je de Oosterse man met de lange baard en een typische muts, door gebrek aan beeldvorming, in een hokje van stereotype Taliban-achtigen stopt, raad ik je aan eens naar deze man te luisteren. Deze waarschuwing komt van mijn eigen hokjesdenken, waarbij ik enige jaren geleden een dergelijke spreker zonder enig twijfelen zou hebben geskipt. Dit omdat er op televisie alleen dergelijke "stereotypen" te zien zijn als gestoorde leiders van extreem religieuze groepen.

Het minderwaardigheidscomplex is de reden waarom iedereen ambitieus wordt, want als ze niet iemand worden in de wereld, hebben ze, in hun eigen ogen, gefaald. OSHO

Infinite Waters (Relaxt, positief, enjoy life & eat healthy fruits!)

Peace... Infinite Waters diving deep! Zeer charismatische man met wijze en praktische inzichten.Infite Waters op YouTubeAbraham Hicks (De strenge juffrouw, snel, enigsinds superieure toon.)

Het "channelen" van een ander wezen, het klinkt wat vaag en past (nog) niet helemaal in mijn wereldbeeld/ervaring, maar los daarvan zeer interessante informatie. Meestal gaat het over de "law of attraction", het idee dat je de wereld om je heen creëert/aantrekt met gedachten. Voor sommigen een stap te ver, maar haal er uit waar je wat aan hebt! In het filmpje een mooi voorbeeld hoe iemands vraag wordt gefilterd op een grote hoeveelheid van "overtuigingen".Lisa Cairns

Lisa Cairns over non-dualiteit (~ Oneness, alles is één)

Budda at the Gas Pump

Oneindig veel interessante interviews. Ben je even toe aan een interessant inhoudelijk interview, zoek niet verder: Budda at the Gas Pump

Heb je nog aanraders? Laat vooral van je horen.

Zonder het ene laat het vele zich niet begrijpen. Plato

Geplaatst: 04-10-2014 - Sietse Visser


Reageren?

Heeft u een interessante toevoeging, opmerking, grammaticafout (sorry!) of bent u het absoluut niet eens met wat hier staat? Laat een berichtje achter en wellicht verwerk ik het als aanvulling onder het artikel. Ontvangt u graag een reactie, vul dan ook uw e-mailadres in (maar niet noodzakelijk).

Ook prikkelend?