Camera houdt je in de gaten PRIVACY?!


Codex Seraphinianus

Codex Seraphinianus

Uniek stukje kunst

Wat mij betreft is Codex Seraphinianus een uniek stukje kunst. Wat is het eigenlijk? Het is een surrealistisch kunstboek van een Italiaanse designer, architect en kunstenaar, genaamd Luigi Serafini. Eigenlijk is het een soort fantasie encyclopedie van circa 300 pagina's, met gekke illustraties en een volledig verzonnen taaltje.

Codex Seraphinianus

Oorspronkelijk is het boek in 1981 gelimiteerd uitgeven. Het idee achter het boek is om de lezer weer even het kinderlijke ondekkingsgevoel te geven. Bladerend door een prachtig geillustreerd boek, waar weinig van te begrijpen valt. Met andere woorden, je mag de inhoud vrij interpreteren.

Codex Seraphinianus

Biologische illustraties, menssoorten, gereedschappen, kleding en architectuur

Het is wel duidelijk dat er een zeer creatief persoon achter dit boek zit, met veelzijdige interesse in vormgeving en kunst. Als je het werk met iemand zou moeten vergelijken dan denk ik al snel aan Salvador Dali.

I don't do drugs. I am drugs. Salvador Dali

Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die van gekke, surrealistisch, creatief en fantasierijk werk houdt. Dit boek is echt iets unieks.

Codex Seraphinianus

Te koop via bol.com


Originele bron: Codex Seraphinianus: the Most Mysterious and Weird Book Ever

Geplaatst: 18-02-2014 - Sietse Visser


Reageren?

Heeft u een interessante toevoeging, opmerking, grammaticafout (sorry!) of bent u het absoluut niet eens met wat hier staat? Laat een berichtje achter en wellicht verwerk ik het als aanvulling onder het artikel. Ontvangt u graag een reactie, vul dan ook uw e-mailadres in (maar niet noodzakelijk).

Ook prikkelend?