Camera houdt je in de gaten PRIVACY?!


Ontwaken op Blauwe Maandag

Ontwaken op Blauwe Maandag

Blauwe maandag 18-01-2016 , de meest depri dag van het jaar. Welk depressief mens heeft dat nou weer verzonnen? Het blijkt psycholoog Cliff Arnall te zijn. Uit zijn onderzoek blijkt de maandag sowieso niet zo mooi uit de verf te komen en juist op deze maandag komen daarbij alle (nu al?) mislukte goede voornemens. En de vakantie? Die is nog ver weg.

Dansend uit je bed

Nou kom ik zelf 's ochtends ook niet al te vrolijk uit mijn bed, maar deze ochtend kwam ik dansend uit mijn bed. Oefenen voor mijn goede voornemen... dansen. Kom jij niet dansend uit bed en is je voornemen al ingestort? Geen probleem, want een goed voornemen kun je elk moment starten. Het gaat niet om het kunnen of niet kunnen, ergens waar je aan begint moet je nog leren, dus de kans is groot dat je het niet kunt en de manier om het wel te kunnen is door het lekker toch te doen.

You don't have to be GREAT to START
but you have to START to be GREAT.
Onbekend

Met je goede oor uit bed

Alle beetjes helpen. Wordt je 's ochtends wakker door een vreselijke alarmtoon of door reclame onderbroken door overmatig lachende radio-dj's? Zet dan gewoon je eigen wekker toon. Rustig wakker worden aan zee, met zwevende meeuwen? Of in een tropisch oord, met prachtig zingende vogels? Of knallend met een dikke bass, op muziek waarop je meteen weer los wilt gaan? Wat je voorkeur ook is, op een fijne manier wakker worden is een goede start van de dag.Beïnvloed jezelf

Last van vervelend of eentonig werk? Een baas of collega met een ochtendhumeur waarmee hij je beïnvloed? Wanneer iemand klagend binnenkomt is het maar al te gemakkelijk er in mee te gaan, maar laat jezelf niet door anderen beïnvloeden, maar beïnvloed jezelf. Ze iets op je bureau met goede herinneringen, of iets wat je vrolijk maakt zodra je het ziet.

Relativeren?

Relativeren, ja dat weten we nu wel! Wat doet jouw ochtendhumeur er toe? Op wereldschaal niets, maar in jouw leven alles. De wereld om je heen is moeilijk te veranderen, maar jezelf en je omgeving kun je altijd veranderen. Een goed voornemen kun je elk moment (NU!) starten. En lukt het een keer niet, dat gebeurd ons allemaal, dan beginnen we gewoon weer opnieuw!

De een rent snel, de ander kruipt pijnlijk, maar allen die doorgaan, bereiken het doel. Piyadassi Thera

Geplaatst: 20-01-2014 - Sietse Visser


Reageren?

Heeft u een interessante toevoeging, opmerking, grammaticafout (sorry!) of bent u het absoluut niet eens met wat hier staat? Laat een berichtje achter en wellicht verwerk ik het als aanvulling onder het artikel. Ontvangt u graag een reactie, vul dan ook uw e-mailadres in (maar niet noodzakelijk).

Ook prikkelend?