Camera houdt je in de gaten PRIVACY?!


Prikkel jezelf met BreinPrikkels en ontdek je innerlijke ezel

Iiiieeeee het prikt. Aaaahhhhh, zo zit dat.

Ons leren werk als het geluid dat een ezel maakt. IiiieeeeeAaaahhhhh!

Leren is veranderen, is groeien en dat is niet altijd leuk. Soms moet je in het diepe springen (Iiiieeeee) en allerlei stof tot je nemen. Af en toe is dat leuk, maar het kost vaak ook moeite (discipline en doorzettingskracht). Je kunt namelijk ook gaan gamen, party-en, of gaan sporten.

De beloning van leren komt past achteraf (Aaaahhhhh!), als je verbanden begint te zien en herkend dat je een basis nodig hebt om verder te bouwen. Gelukkig kun je na school door leren richting dat wat je maar wilt. Koop een interessant boek, of youTube en surf er op los.

Leren (om het leren) is niet leuk, nieuwsgierig zijn en onderzoeken is wel leuk! Met deze BreinPrikkels hoop ik die nieuwsgierigheid te prikkelen, in welke richting dat voor jou ook moge zijn!


Het idee van BreinPrikkels is ook dat je juist in aanraking komt met onderwerpen die niet direct je interesse hebben. Eigenlijk wil ik daarom niet categoriseren, zodat je verrast wordt, maar categoriseren is natuurlijk wel handig als je wat terug wilt vinden.
BreinPrikkel 001: In hokjes denken BreinPrikkel 002: De economie afschrijven BreinPrikkel 003: Wees gewoon jezelf BreinPrikkel 004: Imperfectie is perfectie BreinPrikkel 005: Zeehondje-knuppelaars BreinPrikkel 006: BreinPrikkel 007: Controle over je gedachten BreinPrikkel 008: Een lichtgevende bol goud BreinPrikkel 009: Lach als een Boeddha BreinPrikkel 010: Gevaarlijke abstractie BreinPrikkel 011: Beschaafde beesten? BreinPrikkel 012: BreinPrikkel 013: Is slim zijn intelligent? BreinPrikkel 014: Vasthouden aan het verleden BreinPrikkel 015: Wanneer ben je volwassen? BreinPrikkel 016: De vermenselijking van God BreinPrikkel 017: Afschuwelijk mooie natuur BreinPrikkel 018: Hoe bewust ben jij? BreinPrikkel 019: Hoeveel weet jij? BreinPrikkel 020: De kracht van sport BreinPrikkel 021: Egoïstisch eigenbelang BreinPrikkel 022: BreinPrikkel 023: BreinPrikkel 024: Wat is bewustzijn? BreinPrikkel 025: Zien is geloven? BreinPrikkel 026: Het beruchte piramide spel BreinPrikkel 027: De keerzijde van zelfbescherming BreinPrikkel 028: Wie ben ik? BreinPrikkel 029: Het perspectief van een plant BreinPrikkel 030: BreinPrikkel 031: Wat is een beterweter? BreinPrikkel 033:
BreinPrikkel 034: Wat is waarheid? BreinPrikkel 035: De reis van een zonnestraal
Geplaatst: - Sietse Visser


Reageren?

Heeft u een interessante toevoeging, opmerking, grammaticafout (sorry!) of bent u het absoluut niet eens met wat hier staat? Laat een berichtje achter en wellicht verwerk ik het als aanvulling onder het artikel. Ontvangt u graag een reactie, vul dan ook uw e-mailadres in (maar niet noodzakelijk).

Ook prikkelend?