Dwaling in perspectief

Ergens tussen filosofie, psychologie en fantasie, springen we van vragen als: "Echte vrijheid, wil je dat wel?" naar "Wat is de echte kracht van sport?" en "Wanneer ben je volwassen". Altijd op zoek naar een andere insteek, een ander nog onbelicht perspectief, om het perspectief te verbreden.

Even proeven

Echte vrijheid, wil je dat wel?

Als iemand voor een groot publiek een verhaal over vrijheid begint en enthousiast spreekt over "we moeten dit" en "we moeten dat", schiet ik van binnen in een lach. "Moeten", dat past toch helemaal niet bij vrijheid? Wat is vrijheid eigenlijk?


Zien is geloven

De spreuk "Zien is geloven", een geweldige en veel gebruikte term. Lange tijd heb ik heb ik deze zin gezien in de context van iets dat dat verteld wordt, wat je gezien moet hebben om te kunnen geloven dat het echt zo is.


Sinterklaastrauma (De gelogen waarheid)

Het is 5 december, het is donker buiten. Gespannen kijk ik uit het raam, op zoek naar schimmen. Wanneer zouden ze komen, wat zou ik krijgen?


Wat verdien jij eigenlijk?

Hoeveel werk moet je wel niet verzetten om een salaris van 10.000.000 per jaar te kunnen rechtvaardigen. Zouden die mensen die dat "verdienen" ook echt vinden dat ze dat verdienen?


Zeilmeisjes doen de Elfstedentocht

Het maakt niet uit wat een zeilmeisje doet, alles wat een zeilmeisje doet komt in de media. Ik vraag me al lange tijd af, wat maakte de zeilmeisjes zo populair, waarom sprak iedereen over iets wat totaal oninteressant is voor de gemiddelde Nederlander?


Vroeger was alles beter!

OMG! Vroeger was echt alles beter. Nu ik wat ouder ben zie ook ik het, ze hebben altijd gelijk gehad. De ouderen wisten het wel beter! Of...


En nog veeeeel meer!

Nature Runs Wild

Creatieve uitspattingen in een komisch sausje

Nature Runs Wild is opgezet als uitlaatklep voor creatief inhoudelijk (en soms idealistische) uitspattingen met een komisch sausje, om je aan het denken te zetten en de wereld in verschillende perspectieven te bekijken.

Discommunicatie & onwetendheid

In onze prachtige wereld zijn nog veel onopgeloste problemen. En waarom? Omdat we niet goed communiceren, omdat we allemaal net even anders denken en elkaar niet begrijpen. Onze waarheid is de waarheid. Door deze discommunicatie onstaan alleen maar nieuwe problemen i.p.v. oplossingen.

Jezelf begrijpen is de oplossing!

En wat kunnen jij en ik daar aan doen? Gewoon, jezelf begrijpen! Wanneer je jezelf beter begrijpt, kun je anderen ook beter begrijpen, samen beter communiceren en problemen oplossen.

Groei voorbij jezelf!


NatureRunsWild.com

NRW op Twitter


Bestellen

Veilig betalen via iDEAL.
Grenzeloze gedachten is direct te downloaden na betaling.

Nature Runs Wild is onderdeel van zietze.nl

zietze.nl
Grenzeloze gedachten€ 4,95

Totaal:€ 4,95